Lakritstryfflar
Skapat:
31 oktober, 2020
Senast ändrat:
1 april, 2024

3
Innehåll
Att göra egna tryfflar är inte alls svårt och det kräver extremt
lite ingredienser. Man kan dessutom variera smaksättningen på många
olika sätt. Just här har du ett recept på lakritstryfflar som är
hur goda som helst.
Nu får man dock tänka lite på att det blir en del kolhydrater av
detta, så det är inget som man ska sitta och proppa i sig, men om
man kan hålla sig till att ta en eller två, då är det helt ok att
äta ibland.
Receptet ger cirka 40 stycken, beroende på storlek.
Recept och bild: Peggy
Total tid:
15 minuter
Servings: 20
Ingredienser
- 200 g Mörk choklad (minst 70%)
- 1,5 dl Vispgrädde
- 1 tsk Lakritspulver
- 1 krm salt
Instruktioner
- Hacka ner chokladen i lite mindre bitar.
- Koka upp grädden.
- Ta kastrullen med grädden från spisen och lägg i den hackade chokladen och rör om hela tiden tills all choklad har smält.
- Tillsätt lakritspulver och salt. Smaka av om det behövs mer smaksättning eller inte.
- Låt blandningen svalna något och häll sen upp den i en spritspåse och spritsa ut i knäckformar.
- Ställ i kylen och låt de sätta sig.
per
Dessa näringsvärden hämtas med
automatik från en internationell databas och kan därför vara något
missvisande ibland.
Har du provat
receptet?Nämn
@lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!