LCHF Empanadas
Skapat:
22 april, 2019
Senast ändrat:
1 april, 2024

1
Dessa empanadas görs med en sorts fatheaddeg som jag blivit
inspirerad till av @keto_copy på Instagram, men som jag har
anpassat till och provlagat med svenska mått.
Av degen kan man förutom empanadas göra t.ex pizza, spenatrullar,
vitlöksflätor osv.
Om det blir empanadas över så blir de lika goda och knapriga efter
förvaring i kylskåpet om man värmer dem i 180 grader varmluftsugn i
20 minuter.
Recept och bilder är mina egna.
Följ mig gärna på Instagram för mer inspiration:
https://www.instagram.com/amonazon/
Total tid:
45 minuter
Servings: 6
Ingredienser
Deg
- 300 g Riven mozzarella
- 1 st Stort ägg
- 150 g Mandelmjöl
- 1 tsk Rågad tsk bakpulver
- ½ tsk Vitlökspulver
Instruktioner
Deg steg 1
- OBS! Mozzarellan ska vara den torra sorten som man kan riva själv eller färdigriven på påse, inte de runda bollarna som ligger i vätska. Mikra mozzarellaosten på 500W i 30 sek intervaller ca 4-5 ggr, rör med en slickepott mellan varven. När osten smält men inte urvattnats är det klart. Knåda in ägget i osten med en slickepott.
Deg steg 2
- Knåda in de torra ingredienserna i ostsmeten med händerna. Knåda länge tills degen inte är trådig av osten längre, jag brukar knåda i ca 10 minuter. Om degen svalnat och blivit svår att hantera kan man mikra på låg värme en liten stund så blir den mjuk igen.
Empanadas steg 1
- Kavla ut degen mellan bakplåtspapper. Skär ut rundlar, jag fick ut 6 stora och 7 mindre.
Empanadas steg 2
Empanadas steg 3
- Vik halva rundeln deg över fyllningen och kläm ihop med fingrarna eller en gaffel. (Jag använder plastformar för ravioli.)
per
Dessa näringsvärden hämtas med
automatik från en internationell databas och kan därför vara något
missvisande ibland.
Har du provat
receptet?Nämn
@lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!