LCHF-lasagne

21
Lasagne när man äter lchf, går det? Javisst går det. Hur bra som
helst och supergott för den delen.
Det här är ett recept som är enkel att göra och smakar riktigt bra.
Man får dock göra plattorna själv vilket gör att det tar lite tid
totalt sett, men det är värt det, speciellt om du passar på att
göra en stor laddning på en och samma gång.
Recept och bild: Peggy Dausch
Total tid:
1 timme
25 minuter
Servings: 4
Ingredienser
Instruktioner
Lasagneplattorna
Köttfärsröran
- Stek färsen i smör. Hacka lök och vitlök och lägg i grytan. Häll över tomatkrossen. Krydda med oxfond, salt och svartpeppar och låt småputtra på plattan i ca 20 minuter. Om du vill kan du krydda upp såsen med lite basilika, oregano och lite lite muskot, det är en grym smakhöjare i pastarätter.
Ostsåsen
Montering
- Börja med ett lager plattor i botten. På med lite köttfärsröra, sedan ostsås. Sen kör du ett nytt varm med platta, köttfärs och ostsås. Avsluta med en platta och sedan ost ovanpå det. Ställ in i ugnen på 225 grader och grädda i cirka 15-20 minuter. Håll koll så det inte bränns vid.
per
Dessa näringsvärden hämtas med
automatik från en internationell databas och kan därför vara något
missvisande ibland.
Har du provat
receptet?Nämn
@lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!
Så otroligt gott smakerna gifter sig med varandra. Detta kommer jag göra flera gånger. Mums. Gjorde lite förtjocka plattor. Blir tunnare nästa gång.