Mandelbiscotti
Skapat:
8 mars, 2020
Senast ändrat:
1 april, 2024

4
Innehåll
Mandelbiscotti är en sån där liten godbit som är helt perfekt
att ha i en burk hemma och kunna ta en liten bit till kaffet, eller
till en kopp te.
Får man helt plötsligt oväntat besök så kan man alltid bjuda på
lite mandelbiscotti.
Recept och bild: Peggy Dausch
Total tid:
45 minuter
Servings: 10
Ingredienser
- 75 g Smör (rumsvarmt)
- 1 dl Sukrin Gold
- 7 dl Mandelmjöl
- 2 tsk Bakpulver
- 0,5 tsk Vaniljpulver
- 100 g Hackad mandel
- 3 ägg
Instruktioner
- Sätt ugnen på 180 grader (varmluft). 200 grader om du inte har varmluft.
- Rulla ut degen till två längder och lägg på en bakplåtspappersklädd plåt. Platta till längderna lite, men se till att den inte blir för tunn. Cirka 1 cm tjock är lagom.
- Grädda i nedre delen av ugnen i cirka 30 minuter. Håll koll så den inte blir för mörka. När 30 minuter har gått, ta ut de och skär de lite diagonalt.
- Sänk värmen i ugnen till 100 grader och ställ in plåten i ugnen igen och låt de torka klart. Minst 30 minuter till. Du får känna efter när de är riktigt torra. Förvara i en burk i skafferiet sedan.
per
Dessa näringsvärden hämtas med
automatik från en internationell databas och kan därför vara något
missvisande ibland.
Har du provat
receptet?Nämn
@lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!