Skip to content
lchf-logo lchf-logo
Vill du bidra med recept? Skicka in här.

Mandelbiscotti

5 av 5 röster
Skapat: 8 mars, 2020
Senast ändrat: 1 april, 2024
Mandelbiscotti

Mandelbiscotti är en sån där liten godbit som är helt perfekt att ha i en burk hemma och kunna ta en liten bit till kaffet, eller till en kopp te.
Får man helt plötsligt oväntat besök så kan man alltid bjuda på lite mandelbiscotti.

Recept och bild: Peggy Dausch

Total tid: 45 minuter
Servings: 10
Author: Lari Salminen

Ingredienser

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 180 grader (varmluft). 200 grader om du inte har varmluft.
  • Vispa ihop smör och sukrin. Tillsätt ett ägg i taget under tiden som du vispar.
  • Blanda ihop mandelmjöl, bakpulver, vaniljpulver och hackad mandel. Vispa ner det i smörblandningen.
  • Rulla ut degen till två längder och lägg på en bakplåtspappersklädd plåt. Platta till längderna lite, men se till att den inte blir för tunn. Cirka 1 cm tjock är lagom.
  • Grädda i nedre delen av ugnen i cirka 30 minuter. Håll koll så den inte blir för mörka. När 30 minuter har gått, ta ut de och skär de lite diagonalt.
    Skivade havrekakor med mandel på en bakplåt, med en gyllene yta och tydliga snitt.
  • Sänk värmen i ugnen till 100 grader och ställ in plåten i ugnen igen och låt de torka klart. Minst 30 minuter till. Du får känna efter när de är riktigt torra. Förvara i en burk i skafferiet sedan.
per
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!
5 from 5 votes (5 ratings without comment)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sätt betyg




This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.