Marianns saffranskladdkaka med valnötsgrädde
Skapat:
13 december, 2015
Senast ändrat:
1 april, 2024

2
Innehåll
Det här är ett LCHF-recept på en superläcker saffranskladdkaka med valnötsgrädde från Mariannslchf.se.
Den här passar ypperligt till juletider istället för lussekatter eller bara som en god efterrätt på julbordet.
Hela kakan innehåller 12 gram kolhydrater, och på en kaka får du ut cirka 8 bitar.
Recept och bild: Mariann
Total tid:
25 minuter
Servings: 8
Ingredienser
- 125 g osaltat smör
- 1 dl sötning
- 1 dl grädde 40%
- 4 st ägg
- 0,5 g saffran
- 0,5 dl kokosmjöl
- 1 dl mandelmjöl
Instruktioner
- Smält smöret i en kastrull.
- Ta bort kastrullen från plattan och blanda ner saffran, sötning och grädden. Blanda väl.
- Vispa kraftigt ner äggen i smörblandningen.
- Blanda kokosmjöl och mandelmjöl i en bunke och vispa ner det i äggblandningen. Blanda om väl.
- Smörj en springform (22 cm) och ströa den med lite pofiber eller mandelmjöl.
- Häll upp smeten i formen.
- Ställ in i ugnen på 175 grader och grädda i cirka 10 minuter. Håll koll på den i ugnen och ta ut den i rätt stund. Kakan skall vara dallrig tre cm in, dvs mitten skall vara kladdig.Ställ kakan svalt och låt den sätta sig.
per
Dessa näringsvärden hämtas med
automatik från en internationell databas och kan därför vara något
missvisande ibland.
Har du provat
receptet?Nämn
@lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!