Morotsmuffins
Skapat:
1 maj, 2021
Senast ändrat:
1 april, 2024

3
Dessa morotsmuffins funkar att äta utan frosting men jag som är gottegris gillar när det är lite extra lyxigt. Mina föräldrar, som är socker-ätare i vanliga fall, tyckte att dessa muffins var godare än de man köper. Även båda barnen gav dessa muffins både tummar och stortår upp – “smakar precis som vanliga”.
För mer inspiration kika gärna in på min Instagram www.instagram.com/lowcarbvarje
Eller på bloggen
https://lowcarbvarjedag.blogspot.com
Total tid:
25 minuter
Servings: 12
Ingredienser
Muffins
- 3 st ägg
- 2 dl Sötning
- 2 dl Pofiber
- 2 dl Mandelmjöl
- 1,5 msk Fiberhusk
- 3 tsk Bakpulver
- 1 tsk Bikarbonat
- 2 tsk Malen Kanel
- 1 tsk Malen Kardemumma
- 0,5 tsk Malen ingefära
- 3 st Medelstora morötter
- 1,5 dl Grädde
Frosting
- 40 g Rumsvarmt smör
- 200 g Naturell färskost
- 0,5 dl Sötning
- 0,5 tsk Vaniljpulver
Instruktioner
Muffins
- Sätt ugnen på 200 grader.
- Skala och riv morötterna fint.
- Blanda övriga ingredienser och vänd ner de i smeten.
- Häll smeten i muffinsformar som står i en muffinsplåt för extra stabilitet.
- Grädda i mitten av ugnen 10-15 minuter. Känn med en tandpetare så de är torra I mitten.
- Låt muffinsarna svalna helt innan du brer på frosting.
Frosting
- Vispa ihop alla ingredienser till frostingen med elvisp.
- Bred frostingen på de avsvalnade muffinsarna och toppa med lite rivna morötter.
per
Dessa näringsvärden hämtas med
automatik från en internationell databas och kan därför vara något
missvisande ibland.
Har du provat
receptet?Nämn
@lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!