Mustig och het salsiccagryta
11
Detta är ett recept på en god salsiccagryta där du använder dig av färsk salsicca. Det finns flera olika varianter man kan använda och det är en smaksak vilken du väljer. Du kan givetvis göra samma gryta med annan färsk korv om du vill.
Total tid:
25 minuter
Portioner: 3
portioner
Ingredienser
- 3-4 st färska salsiccakorvar
- 1 st gul lök
- 1 st vitlöksklyfta
- ½ st röd spetspaprika eller vanlig paprika
- 500 g krossade tomater
- 1 st umamibuljongtärning
- 2 dl vatten
- 1 tsk chiliflakes
- nymalen svartpeppar
- 1 tsk Rosmarin torkad i burk eller färsk
- Salt
- Olivolja att steka i Eller smör/kokosolja
Instruktioner
- Skala och skär upp den gula löken i bitar, inte för små.
- Skär paprikan i lagom bitar.
- Skär upp korven i större bitar.
- Värm upp en stekpanna med olivoljan, gärna en med lite högre sidor alternativt en gryta.
- Stek på den gula löken.
- Pressa över vitlöken.
- Lägg i korven och stek på den lätt.
- Lägg i buljongtärningen, pressa lite på den så den löses upp efter du tillsatt vätska.
- Häll i den krossade tomaten och 2 dl vatten.
- Rör om lite ibland.
- Låt koka i ca 15 min tills korven är genomkokt, utan lock.
- Lägg i paprikan när det är 5 minuter kvar.
- Servera gärna i djuptallrik och ruccolasallad på sidan.
per portion
Dessa näringsvärden hämtas med
automatik från en internationell databas och kan därför vara något
missvisande ibland.
Har du provat
receptet?Nämn
@lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!