Skip to content
lchf-logo lchf-logo
Vill du bidra med recept? Skicka in här.

Mustig och het salsiccagryta

Inga röster än
Mustig och het salsiccagryta

Detta är ett recept på en god salsiccagryta där du använder dig av färsk salsicca. Det finns flera olika varianter man kan använda och det är en smaksak vilken du väljer. Du kan givetvis göra samma gryta med annan färsk korv om du vill.

Total tid: 25 minuter
Portioner: 3 portioner
Författare: Anna Emilsson

Ingredienser

Instruktioner

  • Skala och skär upp den gula löken i bitar, inte för små.
  • Skär paprikan i lagom bitar.
  • Skär upp korven i större bitar.
  • Värm upp en stekpanna med olivoljan, gärna en med lite högre sidor alternativt en gryta.
  • Stek på den gula löken.
  • Pressa över vitlöken.
  • Lägg i korven och stek på den lätt.
  • Lägg i buljongtärningen, pressa lite på den så den löses upp efter du tillsatt vätska.
  • Häll i den krossade tomaten och 2 dl vatten.
  • Krydda med chiliflakes, rosmarin, peppar och salt.
  • Rör om lite ibland.
  • Låt koka i ca 15 min tills korven är genomkokt, utan lock.
  • Lägg i paprikan när det är 5 minuter kvar.
  • Servera gärna i djuptallrik och ruccolasallad på sidan.

Anteckning

Rapsolja fungerar också istället för olivolja.
per portion
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sätt betyg