Ostfylld tacokryddad köttfärslimpa
Skapat:
19 oktober, 2018
Senast ändrat:
1 april, 2024

3
Detta receptet på ostfylld tacokryddad köttfärslimpa var ett
recept som jag hittade på från ingenstans egentligen. Jag hade en
hel del köttfärs hemma och var
sugen på lite tacoaktigt.
Det blev riktigt riktigt gott och funkar ju att äta med en god
sallad till, eller varför inte lite stekta grönsaker och guacamole
till.
Välj en tacosås som har så lite kolhydrater som möjligt.
Perfekt alternativ till tacos och funkar ju kanon om du äter
LCHF.
Total tid:
1 timme
5 minuter
Servings: 6
Ingredienser
Färsen
- 1,2 kg köttfärs
- 3 st ägg
- 100 g gul lök (finhackad)
- 5 st klyftor vitlök (finhackade)
- 1,5 dl pofiber
- 3 msk tamarisoja
- 2 msk spiskummin
- 2 msk paprikapulver
- 1 burk tacosås
- Salt
- nymalen svartpeppar
Fyllning
- 0,5 burk tacosås
- 150 g riven ost
Instruktioner
- Blanda ihop samtliga ingredienser för färsen.
- Gör en liten pannbiff som du steker i panna för att smaka av så att det är lagom med salt och övriga kryddor.
- Ta en bit bakplåtspapper (ungefär som en plåt) och platta ut färsen på den.
- Bred ut tacosås över hela ytan och fördela den rivna osten över den.
- Rulla ihop färsen som en rulltårta och placera på en ugnsplåt.
- Ställ in i ugnen på 180 grader tills det att den är cirka 72 grader i mitten. Tyvärr har jag ingen tid att ange (en kökstermometer är ett måste att ha i alla kök). Ska jag gissa, så cirka 40 minuter i ugnen.
- Ta ut och låt vila 5-10 minuter innan du skär upp den.
per
Dessa näringsvärden hämtas med
automatik från en internationell databas och kan därför vara något
missvisande ibland.
Har du provat
receptet?Nämn
@lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!