Hoppa till innehåll
Vill du bidra med recept? Skicka in här.

Pajbotten/pajskal utan mandelmjöl (LCHF)

4,67 av 3 röster
Pajbotten/pajskal utan mandelmjöl (LCHF)

Det här är en pajbotten/pajskal för dig som äter LCHF och inte tål mandel.

Receptet är detsamma som detta otroligt populära pajskalet, men där jag har ersatt mandelmjölet med sesammjöl och pofiber.

Pajskalet blir riktigt fast och gott och påminner mycket om ett vanligt pajskal.

Olika mjöler, så som sesammjöl och kokosmjöl kan du köpa här: Handla på Bodystore

Total tid: 20 minuter
Portioner: 1
Författare: Lari Salminen

Ingredienser

Instruktioner

  • Blanda de torra ingredienserna i en matberedare. Mixa runt dem så att de blandas.
  • Tillsätt smöret i små klickar under tiden som du kör matberedaren.
  • Tillsätt ägget och vattnet och kör det hela tills du har en pajdegsklump.
  • Tryck ut degen så tunt du bara kan i en pajform eller springform. Ställ den i kylen i cirka 30 minuter.
  • Nagga botten lite med en gaffel.
  • Grädda i 10 minuter på 175 grader.
  • Bygga vidare på pajen sen och gör klart den.
per
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!
4,67 from 3 votes (3 ratings without comment)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sätt betyg