Panpizza (LCHF)
24
Innehåll
Saknar du att kunna äta Billys panpizza ibland? Här är ett recept som jag tycker ser ut att påminna en hel del om just Billys Panpizza.
Smaken lär inte vara som en vanlig pizzabotten, men nog ser det gott ut ändå.
Som tomatsås kan du antingen göra din egen pizzasås eller så köper du en färdig pizzasås. Kolla bara på innehållet så det inte är för mycket socker och annat trams tillsatt.
Total tid: 45 minuter
Portioner: 4
Ingredienser
- 0,5 tsk oregano (Torkad)
- 0,5 tsk vitlök (finhackad)
- 3 dl parmesanost (Riven)
- 0,75 dl grädde 40%
- 4 st ägg
- 120 g färskost (naturell)
- 5 dl mozzarellaost (i bitar)
- 1,25 dl tomatsås
- Topping (efter egen önskan)
Instruktioner
- Ta en ugnsfast form (ca 30×20 cm) och sprid ut resten av parmesanosten och hälften av mozzarellan i botten av formen. Häll äggsmeten över så det blir jämnt fördelat. Ställ in i ugnen på 180 grader och grädda i cirka 30 minuter.
- Ta ut formen ur ugnen och smeta ut lite tomatsås. Lägg på resterande mozzarellaost och önskad topping.
- Sätt ugnen på grill och ställ in formen i ugnen igen, ganska så högt upp. Ta ut när osten smält och har fått lite färg.
- Skär upp den i 8 lika stora bitar och servera direkt.
per
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!
Riktigt gott!!!
Kul att höra! Tack för att du återkopplade. 🙂
Vad räknar du med att mozzarella och parmesan väger? Vet att det står 5 och 3 deciliter men vet inte vad det blir i gram. Olika sajter uppger allt ifrån 40 till 70 gram för en deciliter. Minns du hur mycket det vägde?