Skip to content
lchf-logo lchf-logo
Vill du bidra med recept? Skicka in här.

Parmesanslungad brysselkål

5 av 3 röster
Skapat: 24 november, 2021
Senast ändrat: 1 april, 2024
Parmesanslungad brysselkål

Alltså, det här var helt galet gott! Parmesanslungad brysselkål. Ett tillbehör för dig som älskar brysselkål och parmesanost.

Jag har fått en nyfunnen kärlek till brysselkål på sistone och älskar att använda det i maten.

Nu så hade jag lite brysselkål hemma och kände att detta var något som skulle kunna bli gott, och oj vad rätt jag fick.

Total tid: 20 minuter
Servings: 2
Author: Lari Salminen

Ingredienser

Instruktioner

  • Om det är stora brysselkål, så kan du dela dom på mitten.
    Skål med halverade brysselkål som ligger på en grön skärbräda.
  • Hacka löken och vitlöken.
  • Koka upp lättsaltat vatten i en kastrull och lägg i brysselkålen. Blanchera dom i 3-5 minuter.
  • Häll av vattnet och ställ brysselkålen åt sidan så länge.
  • Smält smöret i en kastrull och lägg i lök och vitlök och låt det hela fräsa tills löken är mjuk.
    Kastrull med kokande brysselkal och en sked som rör om i innehållet.
  • Tillsätt den blancherade brysselkålen och vänd runt den i smöret.
  • Tillsätt den rivna parmesanosten, peppra ordentligt och blanda runt på låg värme tills det att osten smält och “lindat” in brysselkålen.
    Kastrull med riven ost ovanpå grönsaker, inklusive lime och brysselkål.
  • Tillsätt persiljan och smaka av med salt och peppar.
  • Servera direkt när det är riktigt varmt.
per
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!
5 from 3 votes (3 ratings without comment)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sätt betyg




This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.