Rabarberkompott
1
Innehåll
Rabarber är ju så otroligt gott och här är ett LCHF-recept på en rabarberkompott som är riktigt god. Funkar att äta som den är eller ha den till pannkakor eller i lite turkisk yoghurt.
Jag har valt att inte koka all rabarber samtidigt utan koka lite först och sen tillsätta det sista. Detta gör jag för att få lite bitar i kompotten med.
Vill du ha en mer slät kompott så kokar du alla rabarber på en och samma gång.
Total tid: 20 minuter
Portioner: 6
Ingredienser
- 500 g rabarber
- 3 msk sötning
- 2 dl vatten
- 0,5 st vaniljstång
Instruktioner
- Skölj och skär rabarbern i 1 cm stora bitar. Lägg 300 gram av dem i en kastrull.
- Skär vaniljstången på mitten längs med och skrapa ur de fina svarta fröerna och lägg ner i kastrullen. Lägg även ner själva stången.
- Tillsätt vatten och sötning och koka upp
- Låt koka cirka fem minuter och rör om lite då och då.
- Tillsätt de kvarvarande rabarberna och låt koka i ytterligare 10 minuter eller tills du har den konsistens du önskar.
- Häll upp i en förvaringsburk och låt svalna.
per
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!