Hoppa till innehåll
Vill du bidra med recept? Skicka in här.

Rabarberkompott

Inga röster än
Rabarberkompott

Rabarber är ju så otroligt gott och här är ett LCHF-recept på en rabarberkompott som är riktigt god. Funkar att äta som den är eller ha den till pannkakor eller i lite turkisk yoghurt.

Jag har valt att inte koka all rabarber samtidigt utan koka lite först och sen tillsätta det sista. Detta gör jag för att få lite bitar i kompotten med.

Vill du ha en mer slät kompott så kokar du alla rabarber på en och samma gång.

Total tid: 20 minuter
Portioner: 6
Författare: Lari Salminen

Ingredienser

  • 500 g rabarber
  • 3 msk sötning
  • 2 dl vatten
  • 0,5 st vaniljstång

Instruktioner

  • Skölj och skär rabarbern i 1 cm stora bitar. Lägg 300 gram av dem i en kastrull.
  • Skär vaniljstången på mitten längs med och skrapa ur de fina svarta fröerna och lägg ner i kastrullen. Lägg även ner själva stången.
  • Tillsätt vatten och sötning och koka upp
  • Låt koka cirka fem minuter och rör om lite då och då.
  • Tillsätt de kvarvarande rabarberna och låt koka i ytterligare 10 minuter eller tills du har den konsistens du önskar.
  • Häll upp i en förvaringsburk och låt svalna.
per
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sätt betyg