Rostad Sparris med tomat & bacontäcke!

2
Ugnsrostad sparris med riven mozzarella & ugnsrostade
plommontomater.
Toppad med en bacon & basilikaglasyr.
Ät själv eller gör en mindre förrätt till två.
Besök gärna min Instagram för mer härliga recept och tips.
lchf_morsan
Total tid:
30 minuter
Servings: 1
Ingredienser
Ugnsrostade Sparris
- 10 st Sparris
- 50 g Smör
- 1 st Vitlöksklyfta
- ½ krm Vitlökspulver
- 1 krm Pepparmix
- ½ dl Mozzarella (riven)
Ugnsrostade Tomater
- 6 st Plommontomater (små)
- ½ krm Vitlökspulver
Glasyr
- 2 skivor Bacon
- ½ dl Olivolja
- 10 st Basilikablad (färsk)
- 1 st Vitlöksklyfta
- 1 krm Pepparmix
- 1 nypa Flingsalt
Instruktioner
Tillagning av sparris och tomater
- Lägg sparris i en mindre ugnsfast form. Krydda med vitlökspulver, pepparmix och en pressad vitlöksklyfta. Tärna 50g smör och lägg ovanpå sparrisen. (bakplåtspapper behövs ej då det är så fettigt)
- Halvera tomaterna och lägg dem i en annan mindre ugnsfast form med bakplåtspapper i botten så de ej fastnar i botten. Krydda tomaterna med vitlökspulver.
- Stoppa in ugnsformarna i mitten av ugnen 225 grader i 20 minuter.
- Ta ut sparrisen efter halva tiden och strö riven mozzarella över sen in i ugnen igen i 10 minuter.
Förberedelser av glasyr
- Hacka upp bacon och fräs på dessa tills de blir krispiga. Häll sedan olivolja i en skål och pressa ner en vitlöksklyfta. Krydda sedan med pepparmix och en nypa flingsalt. Hacka färsk basilika i mindre bitar och blanda det och de krispiga baconbitarna i glasyren och rör om.
Uppläggning
- Lägg upp sparrisen på en tallrik med de rostade tomaterna ovanpå och toppa med bacon & basilika glasyren. Lycka till och smakligt måltid!
per
Dessa näringsvärden hämtas med
automatik från en internationell databas och kan därför vara något
missvisande ibland.
Har du provat
receptet?Nämn
@lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!