Saffransmuffins

6
Innehåll
Ett recept på saffransmuffins som jag plockade upp i en av LCHF-grupperna på Facebook och fick möjligheten att lägga ut det här på LCHF-arkivet.
Saftiga och goda saffransmuffins som du lätt svänger ihop utan några större bekymmer. Ett bra alternativ till lussebullar.
Naturligt glutenfria och utan socker.
Hela receptet ger cirka mellan 8-16 muffins, helt beroende på storlek.
Recept: Johanna Valegård
Bild: Annika Brorsson
Total tid:
30 minuter
Servings: 12
Ingredienser
Instruktioner
per
Dessa näringsvärden hämtas med
automatik från en internationell databas och kan därför vara något
missvisande ibland.
Har du provat
receptet?Nämn
@lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!
Inte alls bra. Smakar konstigt och väldigt torrt pga mandelmjölet.
Muffins är inget jag längtar efter, inte ens med socker, trots det testade jag Saffrans muffins. Delade receptet, räcker med 6. Tillagade dem i airfryern så klart. 180 gr 10 min, sänkte sen till 160 gr i fem min, ofta blir ju ytan fortare bränd.
De blev perfekta, men visst som allt med mandel-och kokosmjöl blir det torrare eftersom mjölet torkar upp vätskan. Vill man inte ha kokossmaken kan man enkelt tillsätta någon smakessens, apelsin kanske.