Skip to content
lchf-logo lchf-logo
Vill du bidra med recept? Skicka in här.

Saffransmuffins

3,80 av 5 röster
Saffransmuffins

Ett recept på saffransmuffins som jag plockade upp i en av LCHF-grupperna på Facebook och fick möjligheten att lägga ut det här på LCHF-arkivet.

Saftiga och goda saffransmuffins som du lätt svänger ihop utan några större bekymmer. Ett bra alternativ till lussebullar.

Naturligt glutenfria och utan socker.

Hela receptet ger cirka mellan 8-16 muffins, helt beroende på storlek.

Recept: Johanna Valegård
Bild: Annika Brorsson

Total tid: 30 minuter
Servings: 12
Author: Lari Salminen

Ingredienser

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 175 grader.
  • Vispa ägg och sötning fluffigt.
  • Blanda ihop de torra ingredienserna i en bunke.
  • Smält smöret.
  • Blanda ihop samtliga ingredienser i en och samma bunke.
  • Häll upp smeten i muffinsformar och grädda i cirka 20 minuter.
per
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!

2 responses to “Saffransmuffins”

  1. 5 stars
    Muffins är inget jag längtar efter, inte ens med socker, trots det testade jag Saffrans muffins. Delade receptet, räcker med 6. Tillagade dem i airfryern så klart. 180 gr 10 min, sänkte sen till 160 gr i fem min, ofta blir ju ytan fortare bränd.
    De blev perfekta, men visst som allt med mandel-och kokosmjöl blir det torrare eftersom mjölet torkar upp vätskan. Vill man inte ha kokossmaken kan man enkelt tillsätta någon smakessens, apelsin kanske.

3,80 from 5 votes (3 ratings without comment)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sätt betyg




This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.