
Saftiga kärleksmums
Kärleksmums är väl lite av de mjuka kakornas kaka? Den här glutenfria & sockerfria varianten är riktigt saftig och uppskattas garanterat av såväl lchfare som icke-lchfare. Den funkar riktigt bra att frysa in om man vill, så man har en god kaka till kaffet när det behövs. Följ mig även på www.Instagram.se/lchfchristine ❤️ Om du...
Kärleksmums är väl lite av de mjuka kakornas kaka? Den här
glutenfria & sockerfria varianten är riktigt saftig och uppskattas
garanterat av såväl lchfare som icke-lchfare.
Den funkar riktigt bra att frysa in om man vill, så man har en god
kaka till kaffet när det behövs.
Följ mig även på www.Instagram.se/lchfchristine ❤️
Om du är sugen på att testa ett annat recept som är otroligt gott och populärt så ska du testa detta receptet på kärleksmums.
Ingredienser
Kaka
Glasyr
- 150 g Naturell färskost
- 75 Smör
- 2 msk Kallt kaffe
- 3 msk Sötning
- 3 msk Kakao
- 1 krm Vaniljpulver
Topping
Instruktioner
Kakan
- Sätt ugnen på 175°C (Något högre om du använder vanlig ugn) och ta fram en ugnsform som mäter ca 33×23 cm. Jag klär alltid formen bakplåtspapper för att garantera att kakan inte fastnar.
- Blanda alla torra ingredienser i en bunke
- Smält smöret
- Vispa ägg & vatten fluffigt. Fortsätt vispa och tillsätt det smälta smöret och till sist mjölblandningen
- Häll över smeten i formen och grädda i 30 min. Ta ut och låt svalna
Glasyren
- Mät upp alla ingredienser i en kastrull och smält samman under omrörning till en helt slät smet
- Fördela ut glasyren jämnt över kakan och toppa med riven kokos
- Ställ i kylen och låt glasyren stela. Skär sedan upp i rutor