Sannas LCHF-limpa
Skapat:
28 september, 2017
Senast ändrat:
27 april, 2024

9
Innehåll
Sanna som är en inbiten LCHF:are skickade det här receptet på LCHF-limpa till mig och berättade att det är hennes favoritbröd just nu och då är det givet att det skall läggas upp på LCHF-arkivet.
Tydligen skall det påminna lite om gammal hederlig fillimpa, vilket låter helt sagolikt. Jag måste verkligen testa det på mina barn.
Cirka 17 g kolhydrater på hela brödet.
När det gäller sötningen så skall det vara samma mängd som motsvarar 3 msk socker. Olika sötningsmedel har olika mycket koncentration av sötma.
Recept: Sanna Eriksson
Bild: Susanne Larsson
Total tid:
1 timme
5 minuter
Servings: 10
Ingredienser
Instruktioner
- Sätt ugnen på 175°C (varmluft) eller 190°C (över/under).
- Vispa ihop samtliga ingredienser med elvisp.
- Ta en avlång brödform och klä den med bakplåtspapper. Häll i smeten i den.
- Ställ in i ugnen. Grädda i cirka 35 minuter. Stäng av ugnen och låt brödet stå kvar på eftervärme i cirka 20 minuter.
- Ta ut brödet och stjälp upp det på ett galler och låt svalna under handduk.
per
Dessa näringsvärden hämtas med
automatik från en internationell databas och kan därför vara något
missvisande ibland.
Har du provat
receptet?Nämn
@lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!
Första blev som en blandning av sockerkaka och Skogaholmslimpa. Gott. Tog mindre sötning och tillsatte 2 msk linfrö andra gången.