Sesammajonnäs

Sesammajonnäs är en krämig, nötig och lite syrlig sås som passar utmärkt som dressing på sallader, sandwiches eller som dippsås till grönsaker. Den kan också användas som ett alternativ till traditionell majonnäs i en mängd olika rätter, inklusive krämiga sallader som till exempel coleslaw.
Men, undra om den kanske inte är som absolut godast till en god pokebowl? Eller kanske till en tallrik med sashimi.
Oavsett vad du har tänkt att ha din sesammajonnäs till, så är det en riktigt god majonnäs som är värd att få upplevas av fler.
Om du vill få lite hetta i din sesammajonnäs, så kan jag varmt rekommendera att tillsätta lite tabasco eller sriracha. Det ger en ytterligare nyans på såsen.
Ingredienser
- 250 g Majonnäs
- 2 msk Sesamolja, kallpressad
- 2 msk Rostad sesamolja
- 1,5 msk Tamarisoja
Instruktioner
- Blanda ihop alla ingredienserna till en slät och fin majonnäs. Om du vill ha den lite tunnare så kan du späda den med lite vatten.
Bör man inte ha sesamfrön? Eller är det en smaksak?