Skip to content
lchf-logo lchf-logo
Vill du bidra med recept? Skicka in här.

Sesammajonnäs

Inga röster än
Skapat: 1 maj, 2023
Senast ändrat: 1 april, 2024
Sesammajonnäs

Sesammajonnäs är en krämig, nötig och lite syrlig sås som passar utmärkt som dressing på sallader, sandwiches eller som dippsås till grönsaker. Den kan också användas som ett alternativ till traditionell majonnäs i en mängd olika rätter, inklusive krämiga sallader som till exempel coleslaw.

Men, undra om den kanske inte är som absolut godast till en god pokebowl? Eller kanske till en tallrik med sashimi.

Oavsett vad du har tänkt att ha din sesammajonnäs till, så är det en riktigt god majonnäs som är värd att få upplevas av fler.

Om du vill få lite hetta i din sesammajonnäs, så kan jag varmt rekommendera att tillsätta lite tabasco eller sriracha. Det ger en ytterligare nyans på såsen.

Total tid: 5 minuter
Author: Lari Salminen

Ingredienser

Instruktioner

  • Blanda ihop alla ingredienserna till en slät och fin majonnäs. Om du vill ha den lite tunnare så kan du späda den med lite vatten.
per
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!

Comments

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sätt betyg