Skorpor
Skapat:
15 januari, 2023
Senast ändrat:
1 april, 2024

15
Innehåll
Skorpor är ju något som är helt underbart gott att ha till en varm kopp te. En god skorpa med smör och god lagrad ost på, det kan vara helt magiskt gott!
Men, kan man baka skorpor som är lchf-vänliga? Absolut kan man det.
Detta är ett recept på kardemummaskorpor som är helt anpassade till lchf och riktigt goda.
Total tid:
1 timme
Servings: 10
Ingredienser
- 75 g Rumstempererat smör
- 2 dl Sötning
- 3 st ägg
- 7 dl Mandelmjöl
- 0,5 tsk Vaniljpulver
- 1 tsk Kardemumma, malen
- 2 tsk Bakpulver
Instruktioner
- Sätt ugnen på 200 grader. (Över/under)
- Blanda de torra ingredienserna och vänd ner i äggsmeten.
- Forma bollar i lagom storlek, beroende på hur stora skorpor du vill ha och lägg på plåt med bakplåtspapper.
- Grädda långt ner i ugnen ca 15 minuter.
- Ta ut skorporna. Dra ner värmen på ugnen till 125 grader.
- Dela skorporna försiktigt och lägg de med snittytan upp.
- Sätt in I ugnen igen och låt stå ca 30 minuter. Skorporna skall vara helt torra.
- Ta ut och låt svalna helt innan de läggs i burk.
- Servera med rejält med smör och en god ost till en kopp te.
per
Dessa näringsvärden hämtas med
automatik från en internationell databas och kan därför vara något
missvisande ibland.
Har du provat
receptet?Nämn
@lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!
Måste man ha så mycket sötning i? Det kan ju ge en metallisk smak.
Mängden sötning kan man nog justera lite efter smak.
Bästa skorporna