Smörstekt brysselkål, morot och rödkål
Skapat:
28 januari, 2020
Senast ändrat:
11 december, 2024

4
Innehåll
När det kommer till tillbehör till lchf-mat, så tycker jag att
det absolut enklaste kan vara det godaste med.
Just smörstekt brysselkål, morot och rödkål är en grej som jag ofta gör. Det är
enkelt, snabbt att tillaga och går att göra rätt mycket av på en
gång.
Vill man nu minska ner lite på kolhydraterna lite så kan man byta
ut morot mot något annan grönsak som har mindre
kolhydrater.
Sen så kan man utan bekymmer krydda upp det hela lite med färska
örter t ex. Allt beror på vad du ska ha det till.
Total tid:
20 minuter
Servings: 4
Ingredienser
- 500 g Brysselkål
- 250 g Morot
- 150 g Rödkål
- 2 Vitlöksklyftor
- Olivolja och smör till stekning
- Salt och peppar
Instruktioner
- Ansa och halvera brysselkålen. Skala morötterna och skär de i tärningar. Skär ner rödkålen i lagom stora bitar. Skiva/hacka vitlöken.
- Värm olivolja i en stekpanna på medelhög/hög värme. Lägg i samtliga grönsaker och stek så de får lite färg. Tillsätt smöret och sänk värmen något. Salta och peppra. Låt steka tills det att grönsakerna är al dente, dvs mjuka men har lite tuggmotstånd. Servera direkt.
per
Dessa näringsvärden hämtas med
automatik från en internationell databas och kan därför vara något
missvisande ibland.
Har du provat
receptet?Nämn
@lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!