Smörstekt svamp med löjrom
Skapat:
19 augusti, 2019
Senast ändrat:
1 april, 2024

0
Innehåll
Enkel mat med bra råvaror är bland det bästa som finns. Detta är
en sådan förrätt som jag gjorde efter en dag i skogen då vi hittade
lite Karl-Johan och kantareller.
Man kan nog använda egentligen vilken svamp som helst, men att
använda dessa två tillsammans var en riktigt god kombination.
Jag anger inga mått alls i ingredienslistan, utan det här får man
köra lite på känn beroende på hur mycket mat man vill äta.
Tanken är att ge en känsla av smakkombinationen.
Total tid:
20 minuter
Ingredienser
- Färsk svamp (kantareller och Karl-Johan funkar kanon)
- Löjrom
- Smör till stekning
- Nypressad citron
- Salt och peppar
- Dillkvist
- Hyvlad/grovt riven västerbottensost
- Salladslök
Instruktioner
- Rensa och skär svampen i lagom stora bitar.
- Bryn svampen i löjliga mängder smör. Salta och peppra lite. Tillsätt lite finskuren salladslök och låt den gå med tills den mjuknat.
- Lägg upp den nystekta svampen på en tallrik. Häll eventuellt fett över svampen. Lägg på en klick med löjrom uppe på. Riv/hyvla lite västerbottensost ovanpå. Pressa lite citron över och garnera med lite dill. Servera och njut direkt!
per
Dessa näringsvärden hämtas med
automatik från en internationell databas och kan därför vara något
missvisande ibland.
Har du provat
receptet?Nämn
@lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!