Hoppa till innehåll
Vill du bidra med recept? Skicka in här.

Sockerfri Baileys Irish Cream.

Inga röster än
Sockerfri Baileys Irish Cream.

Hemgjord sockerfri Baileys Irish Cream är en len och fyllig LCHF-likör som ger dig all den klassiska smaken utan onödigt socker.

Gjord med grädde, kaffe och whisky, tillsammans med ett lågkolhydratsvänligt sötningsmedel, blir detta en lyxig dryck perfekt för högtider eller en mysig kväll.

Den är enkel att göra hemma och kan även användas som smaksättare i kaffet eller som en läcker ingrediens i desserter.

En krämig och smakrik upplevelse för alla som älskar Baileys men vill hålla sig till en hälsosam livsstil.

Total tid: 30 minuter
Portioner: 20 shots
Författare: Malmokille73

Ingredienser

  • 1,5 dl sötning Ica's sötströ eller Nick's Use Like Sugar
  • 3 dl vispgrädde
  • 3 dl whisky Ej rökig
  • 2 tsk kakao
  • 2 tsk starkt kaffe
  • 1 tsk vaniljessens

Instruktioner

  • Häll allt utom whisky och vaniljessens i en gryta.
  • Värm på medelvärme under omrörning tills att sötströt smält och allt har blivit varmt utan att koka.
  • Låt svalna till rumstemperatur.
  • Häll i whisky och vaniljessens.
  • Rör om så att allt blandas ordentligt.
  • Häll upp på tättslutande flaskor el. dylikt.

Anteckning

Förvaras i kylen och skakas om innan servering, kakaon sjunker till botten om den får stå. Jag vet tyvärr inte hur länge den håller, men med god hygien, kyla och med tanke på alkoholhalten så borde det vara några veckor. (Gör man den på strösocker som ju konserverar, så håller den säkert längre.)
per shots
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sätt betyg