Skip to content
lchf-logo lchf-logo
Vill du bidra med recept? Skicka in här.

Solrosfrökex

Inga röster än
Skapat: 17 april, 2017
Senast ändrat: 1 april, 2024
Solrosfrökex

Kex är något som jag kan sakna lite då och då. Dels för att ta till en kopp te, men även till ostbrickan.

Här är ett recept på solrosfrökex som innehåller endast tre ingredienser. Otroligt lätt att baka.

Tänk på att detta är samma som med fröknäcket att det blir ganska så mycket kolhydrater, så inget man skall stoppa i sig i mängder av. Solrosfrön ligger på 20g kh/100 g, så det är en hel del. Men, något litet kex ibland är inte hela världen.

Recept och bild: KetoAdapted

Total tid: 40 minuter
Servings: 6
Author: Lari Salminen

Ingredienser

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 160 grader.
  • Kör solroskärnorna och osten i en matberedare tills du har ett fint mjöl.
  • Tillsätt vattnet och kör på pulsering tills du har en jämn och fin deg. Den skall vara något kladdig.
  • Lägg upp degen på ett bakplåtspapper och placera ett annat bakplåtspapper ovanpå. Kavla ut eller tryck ut den med händerna så tunt du bara kan utan att det blir några hål i den. Ju tunnare desto bättre.
  • Ta bort det översta bakplåtspappret och skär upp rutor i degen. Använd en kniv eller en pizzaskärare. Om du vill kan du trycka ner lite solroskärnor i varje kex för att få lite tuggmotstånd.
  • Grädda i ugnen i cirka 30 minuter tills de har fått en jämn och fin färg.
  • Ta ut dem och ta bort dem från bakplåtspappret. Bryt isär dem och låt svalna på galler. Förvara i en tättslutande burk.
per
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sätt betyg




This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.