Hoppa till innehåll
Vill du bidra med recept? Skicka in här.

Somrig gurksallad

5 av 3 röster
Somrig gurksallad

Detta receptet på somrig gurksallad kom jag på när vi hade massor av egenodlad gurka som jag ville göra något spännande av.
Det är en gurksallad som jag tycker hämtar smakerna från Grekland lite med fetaost, oliver, mynta och citron.

Ett väldigt gott och fräscht tillbehör som passar till det mesta i matväg. Du kan även ställa en skål på vilken sommarbuffé som helst!

Somrig gurksallad | LCHF-arkivet

Detta är en laktovegetarisk anrättning. Om du vill ha den helt vegetarisk kan du utesluta fetaosten eller byta ut den mot något annat som passar just dig.

Total tid: 10 minuter
Portioner: 4
Författare: Lari Salminen

Ingredienser

Instruktioner

  • Dela gurkan på mitten och gröp ur kärnorna med en sked.
    Somrig gurksallad
  • Skiva upp gurkan i cirka 1 cm tjocka skivor.
    Somrig gurksallad
  • Skiva rödlöken fint, dela ner fetaosten i bitar och hacka myntan.
  • Blanda ihop samtliga ingredienser, salta och peppra efter behov och smak.
  • Lägg upp i en skål eller ett fat och servera!
    Somrig gurksallad
per
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!

1 response to “Somrig gurksallad”

5 from 3 votes (2 ratings without comment)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sätt betyg