Texie’s blåbärspannacotta

2
Innehåll
Texie’s blåbärspannacotta är en perfekt efterrätt att göra om man har större sällskap, då den är lätt att förbereda och har klar i kylen när det väl är dags för efterrätt.
Recept och bild: Texie’s kitchen
Total tid:
20 minuter
Servings: 4
Ingredienser
- 2 st gelatinblad
- 2 dl blåbär
- 3 dl grädde 40%
- 1 msk sötning
- 0,5 tsk pressad citron
- 1 krm vaniljpulver
Instruktioner
- Lägg gelatinbladen i kallt vatten.
- Koka upp blåbären tillsammans med citronsaften och låt det puttra några minuter. Ställ åt sidan.
- Koka upp grädden i en annan kastrull. Tillsätt sötning och vaniljpulver. Låt sjuda några minuter. Ta bort från värmen.
- Tillsätt blåbären och gelatinet i grädden och rör om så gelatinet löses upp.
- Mixa ihop smeten med en mixerstav så den blir slät och fin.
- Häll upp i portionsglas eller formar och ställ kallt ett par timmar så de får stelna.
- Innan servering garnerar du med lite vispad grädde och blåbär.
per
Dessa näringsvärden hämtas med
automatik från en internationell databas och kan därför vara något
missvisande ibland.
Har du provat
receptet?Nämn
@lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!