Skip to content
lchf-logo lchf-logo
Vill du bidra med recept? Skicka in här.

Texie’s blåbärspannacotta

Inga röster än
Texie’s blåbärspannacotta

Texie’s blåbärspannacotta är en perfekt efterrätt att göra om man har större sällskap, då den är lätt att förbereda och har klar i kylen när det väl är dags för efterrätt.

Beställ vaniljpulver här!

Recept och bild: Texie’s kitchen

Total tid: 20 minuter
Servings: 4
Author: Lari Salminen

Ingredienser

Instruktioner

  • Lägg gelatinbladen i kallt vatten.
  • Koka upp blåbären tillsammans med citronsaften och låt det puttra några minuter. Ställ åt sidan.
  • Koka upp grädden i en annan kastrull. Tillsätt sötning och vaniljpulver. Låt sjuda några minuter. Ta bort från värmen.
  • Tillsätt blåbären och gelatinet i grädden och rör om så gelatinet löses upp.
  • Mixa ihop smeten med en mixerstav så den blir slät och fin.
  • Häll upp i portionsglas eller formar och ställ kallt ett par timmar så de får stelna.
  • Innan servering garnerar du med lite vispad grädde och blåbär.
per
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sätt betyg




This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.