Skip to content
lchf-logo lchf-logo
Vill du bidra med recept? Skicka in här.

Timjan- och lökgratinerad fläskytterfilé

4,80 av 5 röster
Timjan- och lökgratinerad fläskytterfilé

Detta receptet på timjan- och lökgratinerad fläskytterfilé är ett recept som jag hittade på i bara farten när jag stod och spanade på fläskytterfilén som hade legat i kylen vecka.
Jag ville inte göra en helstekt fläskytterfilé och inte heller fläskytterfilé i sockerkaksform, utan jag ville komma fram till något helt nytt recept som jag trodde att många skulle tycka om.

Sagt och gjort, geniknölarna fick jobba lite och till slut så visade det sig att det blev en supergod middag.

Du gör detta receptet på cirka 45 minuter från att du startar.

Några förslag på tillbehör är blomkålsris, smörstekt vitkål eller kanske vitkålsmos.

Vill du piffa till det ytterligare lite, så kan du till exempel smörsteka lite champinjoner som du har i såsen.

Total tid: 45 minuter
Servings: 6
Author: Lari Salminen

Ingredienser

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 200°C. (varmluft)
  • Putsa och skiva fläskytterfilén i cirka 1 cm tjocka skivor.
    Skivad fläskytterfilé placerad på en skärbräda med en kniv bredvid.
  • Bryn köttet i omgångar på båda sidor så att köttet får lite färg. Salta med örtsalt och peppra lite. Försök att inte bränna stekpannan, för vi ska fortsätta att steka i den för att ta tillvara på alla goda smaker från köttet. Lägg upp det stekta köttet i en ugnsform.
    Stekta fläskytterfiléer som ligger i en stekpanna med en gyllenbrun yta.
  • Skiva löken och hacka vitlöken.
  • Tillsätt en extra klick smör i stekpannan och fräs lök och vitlök i pannan.
    En stekpanna med blandade lökar som är stekta till gyllenbruna.
  • Tillsätt övriga ingredienser förutom den rivna osten och låt allt koka upp och stå och sjuda några minuter.
  • Häll såsen över köttet och fördela löken över köttet.
    Grillad fläskytterfilé med skivor av lök i en sås i en ugnsform.
  • Toppa med riven ost och ställ in i ugnen. Gratinera cirka 20-25 minuter tills det att du har fått en fin färg på gratängen.
    En ugnsform med gratinerad fläskytterfilé täckt av riven ost och timjan.
  • Ta ut och toppa med lite färsk persilja eller annan färsk ört. Servera direkt.
    Gratinerad fläskytterfilé med timjan och lök i en ugnsform.
per
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!

3 responses to “Timjan- och lökgratinerad fläskytterfilé”

4,80 from 5 votes (3 ratings without comment)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sätt betyg




This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.