Tomat & basilikasås
Skapat:
26 februari, 2015
Senast ändrat:
8 december, 2024

2
Innehåll
Denna tomat & basilikasåsen är en sås som passar fantastiskt bra
till alla möjliga kycklingrecept.
Det är en varm sås som kräver otroligt lite tid i köket och den
behöver inte ens koka speciellt länge.
Naturligt glutenfri och helt utan någon redning.
Passar även riktigt bra till fläskkött, men jag skulle framförallt servera den till exempelvis kycklingklubba i ugn, hel kyckling i ugn eller kanske till ugnsstekt kycklingfilé.
Total tid:
35 minuter
Servings: 4
Ingredienser
- 60 g rödlök
- 5 g vitlök
- 80 g soltorkade tomater
- 2 msk fransk senap
- 4 dl crème fraiche
- 1 msk kycklingfond (koncentrerad)
- 1 msk torkad basilika
- 30 g smör
- 3 dl vatten
Instruktioner
- Hacka löken och vitlöken och fräs den i smöret.
- Hacka tomaterna och lägg i kastrullen. Lägg i basilikan och senapen, låt fräsa en minut under omrörning.
- Häll i creme fraichen och låt den lösas upp helt. Slå på vattnet och lägg i buljongen.
- Peppra med lite svartpeppar. låt såsen puttra på svag värme 10 minuter ungefär.
per
Dessa näringsvärden hämtas med
automatik från en internationell databas och kan därför vara något
missvisande ibland.
Har du provat
receptet?Nämn
@lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!