Torskrygg med blomkålspuré och saffransaioli
Skapat:
22 juli, 2018
Senast ändrat:
1 april, 2024

0
Torskrygg är otroligt gott att laga och det behöver inte vara så
himla svårt att lyckas få till en ganska så lyxig rätt med enkla
medel.
Här är det en smörstekt torskrygg med blomkålspuré, saffransaioli
och en klick stenbitsrom som blir till en riktigt god rätt.
Total tid:
30 minuter
Servings: 2
Ingredienser
Fisken
- 2 st bitar torskrygg
Blomkålspuré
- 250 g blomkål
- 75 g smör
- Salt
- nymalen svartpeppar
Saffransaioli
- 1 dl majonnäs
- 1 st vitlöksklyfta
- 1 st liten bit färsk chili (eller 0,5 tsk sambal oelek)
- 0,5 g saffran
- 0,5 tsk pressad citron
- Salt
- nymalen svartpeppar
Tillbehör
- 4 msk stenbitsrom eller annan god rom
Instruktioner
Saffransaioli
- Hacka chili och vitlök fint.
- Låt stå och dra.
Blomkålspuré
- Skär blomkålen i buketter.
- Koka i lättsaltat vatten tills de är mjuka.
- Häll av vattnet.
Torskryggen
- Torka av fisken med lite hushållspapper.
- Värm en stekpanna på hög värme och slå i lite olja och en klick smör.
- Lägg i fisken och salta och peppra. Se till att få en fin stekyta innan du vänder den.
- Lägg i en klick smör till och häll det smälta smöret över fisken i stekpannan samtidigt som du steker klart fisken.
- En portionsbit på 150 g tar inte mycket mer än 5 minuter att steka, så stek inte den för länge.
Servering
- Lägg upp på tallriken och garnera med lite stenbitsrom, dill och kanske en citronbit.
per
Dessa näringsvärden hämtas med
automatik från en internationell databas och kan därför vara något
missvisande ibland.
Har du provat
receptet?Nämn
@lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!