Skip to content
lchf-logo lchf-logo
Vill du bidra med recept? Skicka in här.

Torskrygg med blomkålspuré och saffransaioli

3,50 av 2 röster
Skapat: 22 juli, 2018
Senast ändrat: 1 april, 2024
Torskrygg med blomkålspuré och saffransaioli

Torskrygg är otroligt gott att laga och det behöver inte vara så himla svårt att lyckas få till en ganska så lyxig rätt med enkla medel.
Här är det en smörstekt torskrygg med blomkålspuré, saffransaioli och en klick stenbitsrom som blir till en riktigt god rätt.

Total tid: 30 minuter
Servings: 2
Author: Lari Salminen

Ingredienser

Fisken

  • 2 st bitar torskrygg

Blomkålspuré

Saffransaioli

Tillbehör

  • 4 msk stenbitsrom eller annan god rom

Instruktioner

Saffransaioli

  • Hacka chili och vitlök fint.
  • Blanda ihop samtliga ingredienser och smaka av med salt och peppar.
  • Låt stå och dra.

Blomkålspuré

  • Skär blomkålen i buketter.
  • Koka i lättsaltat vatten tills de är mjuka.
  • Häll av vattnet.
  • Mixa ihop blomkål och smör med stavmixer eller i en matberedare till en slät och fin puré.
  • Smaka av med salt och peppar.

Torskryggen

  • Torka av fisken med lite hushållspapper.
  • Värm en stekpanna på hög värme och slå i lite olja och en klick smör.
  • Lägg i fisken och salta och peppra. Se till att få en fin stekyta innan du vänder den.
  • Lägg i en klick smör till och häll det smälta smöret över fisken i stekpannan samtidigt som du steker klart fisken.
  • En portionsbit på 150 g tar inte mycket mer än 5 minuter att steka, så stek inte den för länge.

Servering

  • Lägg upp på tallriken och garnera med lite stenbitsrom, dill och kanske en citronbit.
per
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!
3,50 from 2 votes (2 ratings without comment)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sätt betyg