Våfflor – LCHF

Våfflor är ju så otroligt gott, men kan vara lite svårt att äta om man äter LCHF. Men, det finns ju olika varianter på LCHF-våfflor, men många av recepten innehåller mandelmjöl, och det är inte riktigt något jag tycker är så gott, så jag testade att göra ett eget recept utan mandelmjöl.
Resultatet blev helt ok, inte som vanliga våfflor som man är van vid, men helt ok.
Ett tips dock… ät dem direkt från järnet och gör en ny direkt när du ska äta en till. Om man gör alla på en gång och låter dem ligga så blir de väldigt mjuka och smakar mer som wellpapp. Så, grädda en åt gången och njut, sen när det är dags för nästa så gräddar du den direkt,
Servera med lite vispad grädde och bär.
Utrustning
- Våffeljärn
Ingredienser
Instruktioner
- Häll alla ingredienser i en bunke och vispa ihop. låt stå fem minuter innan du gräddar dem.
- Grädda som vanligt i ett våffeljärn med lite smör.
Håller med, mandelmjöl är ingen hit, men jag tyckte faktiskt dessa, även om de fick ligga till sig, var goda ändå!