Vaniljfromage med passionsfrukt och krossad choklad
Vaniljfromage med passionsfrukt och krossad choklad är en lyxig och fräsch LCHF-dessert som kombinerar krämig vaniljsmak med exotisk syra från passionsfrukten.
Den lena fromagen balanseras av knaprigheten och de rika tonerna från krossad mörk choklad, vilket gör varje tugga till en njutning.
Perfekt som en avslutning på en middag eller som en elegant dessert vid festliga tillfällen.
Enkel att förbereda och vacker att servera – denna rätt är både en fröjd för ögat och smaklökarna!
Recept och bild från Sockertjocken
Några andra goda efterrätter du kan testa
Citronpannacotta
Enkel chokladmousse
Hallonpaj
Ingredienser
- 4 st äggulor
- 3 msk sötning
- 4 st gelatinblad
- 3 dl grädde
- 1 tsk vaniljpulver
- 50 g mörk choklad
- 5 st passionsfrukter
Instruktioner
- Vispa gulor och sötning så det blir lite pösigt.
- Vispa grädden och vaniljpulver i en annan skål.
- Finhacka chokladen (spara lite till garnering) och blanda ner i grädden.
- Smält gelatinet i vattenbad och låt svalna något.
- Häll sedan ner gelatinet i äggblandningen. Rör runt.
- Vänd försiktigt ner grädden och blanda allt väl.
- Dela passionsfrukten på mitten och gröp ur kärnorna.
- Fördela hälften av fromagen i 5 glas, häll därefter ner lite av passionsfrukten och toppa med resten av fromagen.
- Toppa med resterna av den hackade chokladen.
- Ställ in i kyl och låt stå i några timmar. Enjoy!