Varm örtsås
Skapat:
19 januari, 2016
Senast ändrat:
1 april, 2024

1
Innehåll
Det här är en jättegod varm örtsås som påminner en hel del om bearnaisesås i smaken, men den är lättare att laga än en klassisk bearnaise som många kan tycka är svårt.
Mycket gott till allt som en bearnaise passar till.
Äter du LCHF är denna sås kanon!
Total tid:
25 minuter
Servings: 4
Ingredienser
- 2 dl Crème fraiche
- 3 dl grädde 40%
- 1 msk kalvfond (koncentrerad)
- 3 msk färsk persilja (hackad)
- 1 msk torkad dragon
- 0,5 msk torkad körvel
- 0,5 msk torkad mejram
- 1 tsk gurkmeja
- 0,5 tsk salt
- 0,5 krm nymalen svartpeppar
Instruktioner
- koka upp grädde och crème fraiche i en kastrull.
- Tillsätt allt annat än persiljan och låt såsen reducera till den tjocklek som du vill ha på sås.
- Tillsätt persiljan och låt puttra ett par minuter innan du serverar såsen.
per
Dessa näringsvärden hämtas med
automatik från en internationell databas och kan därför vara något
missvisande ibland.
Har du provat
receptet?Nämn
@lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!