Västerbottenssmör

2
Innehåll
Västerbottenssmör, ett magiskt kryddsmör.
Vad passar bättre till sommarens alla grillstunder än ett riktigt
gott kryddsmör? Den här varianten med Västerbottensost, rosépeppar, citron och basilika passar till det mesta! Dessutom
är det oerhört enkelt att göra och går riktigt snabbt.
Ett tips är även att du kan frysa in det antingen i en hel rulle
eller i portionsbitar. Perfekt att göra mycket av så att du har
till sommarens grillkvällar.
Besök mig gärna på Instagram för mer inspiration. @lchfchristine
Total tid:
15 minuter
Ingredienser
- 200 g Rumsvarmt smör
- 1 dl Riven västerbottensost
- Drygt 1 tsk Mortlad rosépeppar
- 1 näve Färska basilikablad
- Rivet skal av 1 st Citron
Instruktioner
- Mixa ihop smöret samt osten i en matberedare.
- Lägg över i en bunke och jobba sedan in resterande ingredienser för hand med tex en slickepott
- Lägg över blandningen på ett smörpapper/bakplåtspapper och forma en jämn ”korv” inrullad i pappret
- Förvara i kylen
per
Dessa näringsvärden hämtas med
automatik från en internationell databas och kan därför vara något
missvisande ibland.
Har du provat
receptet?Nämn
@lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!