Skip to content
lchf-logo lchf-logo
Vill du bidra med recept? Skicka in här.

Vitkålsgratäng med svamp och bacon

4,47 av 15 röster
Skapat: 23 augusti, 2016
Senast ändrat: 1 april, 2024
Vitkålsgratäng med svamp och bacon

Vanlig vitkålsgratäng är bland det godaste tillbehör man kan ha, men jag kände att jag ville göra en gratäng som hade allt i ett, dvs en komplett måltid i samma form och lagad då till denna vitkålsgratäng med svamp och bacon.

Som svamp använde jag Karl-Johan, men det går utmärkt med annan svamp med, t ex kantareller eller champinjoner om du vill det. Fast champinjoner smakar inte så mycket.

Total tid: 55 minuter
Servings: 4
Author: Lari Salminen

Ingredienser

Instruktioner

  • Skär vitkålen i mindre bitar. Bryn den i smöret. Salta och peppra lite och häll det i en större kastrull.
  • Strimla baconet och bryn det tillsammans med vitlöken. Fräs med svampen mot slutet. Blanda ihop med vitkålen.
  • Blanda ner övriga ingredienser förutom den rivna osten och låt allt koka upp och sedan puttra i fem minuter.
  • Häll upp i en ugnsfast form och strö osten över.
  • Ställ in i ugnen på 200 grader och gratinera den i cirka 20 minuter.
  • Ta ut och servera med lite sallad kanske.
per
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!
4,47 from 15 votes (15 ratings without comment)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sätt betyg




This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.