Vitkålspuré
Skapat:
8 januari, 2015
Senast ändrat:
1 april, 2024

2
Det här var ett tillbehör som verkligen var superenkelt att göra och smakar riktigt gott!
Se till att koka vitkålen så att den är riktigt mjuk bara.
Funkar som tillbehör till det mesta egentligen som man normalt sett kanske har potatismos till.
På bilden är det serverat tillsammans med ostpanerad torskfilé och ajvarsås.
Total tid:
35 minuter
Servings: 2
Utrustning
- Kastrull
- Grönsakskniv
- Stavmixer
Ingredienser
- 400 g vitkål
- 75 g smör (normalsaltat)
- 1 nypa salt
- 1 nypa nymalen svartpeppar
Instruktioner
- Skär vitkålen i centimeterstora bitar. Koka i lättsaltat vatten tills det att kålen är helt mjuk.
- Häll av vattnet och klicka i smöret. Salta och peppra och kör allt med en stavmixer till en slät puré.
- Servera med något gott till!
per
Dessa näringsvärden hämtas med
automatik från en internationell databas och kan därför vara något
missvisande ibland.
Har du provat
receptet?Nämn
@lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!