Vitlöksmarinerad gurka med rostade sesamfrön
3
Innehåll
Vitlöksmarinerad gurka med rostade sesamfrön är en riktigt fräsch och god sallad som man kan ha till både kött och fisk.
Det är en sallad som är väldigt snabb och enkel att göra och har härliga smaker från det asiatiska köket.
Låt den gärna stå och dra i kylen några timmar innan du serverar den.
Använd gärna små fina gurkor till detta.
Tips: Ha i lite finhackad färsk koriander för att ge en än mer asiatisk touche på salladen.
– Beställ goda sesamfrön här!
– Beställ tamarisoja här!
– Beställ sesamolja här!
Total tid: 15 minuter
Portioner: 4
Ingredienser
Instruktioner
- Skala gurkan lite slarvigt, det gör inget om det är lite skal kvar.
- Skiva gurkan i cirka 0.5 cm tjocka bitar.
- Rosta sesamfröna i en torr stekpanna. Passa så du inte bränner dem. Låt svalna.
- Blanda ihop samtliga ingredienser i en skål och ställ kallt.
per
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!