Skip to content
lchf-logo lchf-logo
Vill du bidra med recept? Skicka in här.

Vitlöksrostade rädisor

Inga röster än
Vitlöksrostade rädisor

Vitlöksrostade rädisor är ett tillbehör man kan ha till det mesta och högsäsongen för detta skulle jag nog säga är till sommaren när man kan odla egna rädisor, men det går ju att få tag i rädisor året om, så tycker du om detta är det bara att köra på året om!

Serveras som tillbehör med trevligt tuggmotstånd till exempelvis kyckling eller kött.

Receptet är utan några mängder, så du får själv välja hur mycket vitlök till exempel du vill tillsätta.

Total tid: 30 minuter
Author: Monika Wallenius

Ingredienser

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 200 grader varmluft.
  • Ansa rädisorna och dela dem på mitten. Lägg dem i en ugnssäker form och pressa över vitlök. Ringla över olivolja, salta, peppra och rör runt.
    Röda rädisor och en hel vitlök i en metallform, redo för tillagning.
  • Rosta i ugnen i 20 min, rör om någon gång.
  • Ta ut och strö över hackad persilja.
per
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!