Skip to content
lchf-logo lchf-logo
Vill du bidra med recept? Skicka in här.

Zucchinigratäng med skinka

4,50 av 4 röster
Zucchinigratäng med skinka

När det är säsong för zucchini så kommer denna underbart goda zucchinigratängen med skinka till pass.

Det är ett recept som jag kom på när jag hade mängder av zucchini hemma och kände att jag ville göra något riktigt matigt av det och det fick helt enkelt bli denna zucchinigratängen.

Zucchinigratäng med skinka upplagt på en tallrik.

Jag har rökt skinka i, men du kan lika väl använda lite kassler, eller stekt köttfärs eller något annat protein som du gillar.
Eller, så gör du den som ett tillbehör och skippar proteinet helt.

När det gäller zucchinin så kan du använda både grön och gul och olika sorter om du vill det.

Total tid: 55 minuter
Servings: 4
Author: Lari Salminen

Ingredienser

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 200°C.
  • Skiva zucchinin tunt. Använd gärna en mandolin för att få jämna och fina skivor. 3 mm tjocka tycker jag kan vara lagom.
  • Blanda ihop smetana, färskost, parmesanost och kryddor till en röra.
    En skål med en krämig blandning av zucchinigratäng, ljus och slät konsistens.
  • Strimla skinkan.
    Hackad skinka i små bitar på en skärbräda med en kniv i bakgrunden.
  • Nu ska vi montera ihop denna härliga zucchinigratängen. Börja med lite ostkräm i botten. Lägg sedan zucchini så det täcker.
    Skivor av zucchini placerade i en vit skål med en krämig blandning.
  • Smeta på lite mer ostkräm ovanpå zucchinin och lite strimlad skinka.
    En vit skål med zucchinigratäng som innehåller skivor av skinka på toppen.
  • Fortsätt sedan att bygga på lager efter lager, precis som en lasagne. Avsluta med ostkräm på toppen.
    En skål med zucchinigratäng som har en krämig konsistens och ljus färg.
  • Ställ in i ugnen och gratinera den i cirka 45 minuter tills det att zucchinin är mjuk och gratängen har fått en vacker färg.
  • Ta ut gratängen och låt den stå en liten stund innan servering för att “sätta sig” lite. Servera sedan som den är eller med en god sallad till. Varför inte en treveckorssallad.
    Zucchinigratäng med gyllenbrun yta i en vit ugnsform, dekorerad med färska örter.
per
Dessa näringsvärden hämtas med automatik från en internationell databas och kan därför vara något missvisande ibland.
Har du provat receptet?Nämn @lchfarkivet.se eller tagga #lchfarkivet!

1 response to “Zucchinigratäng med skinka”

  1. 5 stars
    Tacksam för alla recept med zucchini. Det här var riktigt gott! Kommer att bli en favorit i zucchinitider.

4,50 from 4 votes (3 ratings without comment)

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras. Obligatoriska fält är märkta *

Sätt betyg




This site is protected by reCAPTCHA and the Google Privacy Policy and Terms of Service apply.