Go Back
Skriv ut
Recipe Image
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Print
5
av 1 röst
Äggbakade paprikor
Förberedelser
10
minuter
minuter
Active Time
15
minuter
minuter
Total tid
25
minuter
minuter
Måltid:
Buffé/plockmat, Kött, Lättlagat
Yield:
4
Author:
Lari Salminen
Materials
2
st
paprikor
4
skivor
bacon
4
st
ägg
2,5
dl
Riven mozzarella
1,25
dl
hackad gräslök
1
msk
salt
1
tsk
nymalen svartpeppar
1,25
dl
riven ost
Typ cheddarost eller liknande
Instruktioner
Sätt ugnen på 175 grader.
Dela paprikorna på hälften, från rot till topp och ta bort frön och stjälken.
Placera paprikorna på en plåt med insidan uppåt. Salta och peppra dem och ställ in i ugnen i 15-20 minuter tills de mjuknat lite.
Strimla och stek baconet under tiden i en stekpanna så det blir knaperstekt. Ställ åt sidan så länge.
Fördela mozzarellan och hälften av gräslöken i de fyra paprikorna.
Knäck ett ägg i varje paprika.
Fördela gräslöken, baconet och cheddarosten jämnt över äggen.
Ställ in i ugnen igen i cirka 15-20 minuter tills det att äggvitan har stelnat. Gulan får gärna vara lös.
Ta ut och servera!