Go Back
+ servings
Tre bakade paprikor fyllda med ost, bacon och grönsaker på en tallrik.
Print
5 av 1 röst

Äggbakade paprikor

Förberedelser10 minuter
Active Time15 minuter
Total tid25 minuter
Måltid: Buffé/plockmat, Kött, Lättlagat
Yield: 4
Author: Lari Salminen

Materials

  • 2 st paprikor
  • 4 skivor bacon
  • 4 st ägg
  • 2,5 dl Riven mozzarella
  • 1,25 dl hackad gräslök
  • 1 msk salt
  • 1 tsk nymalen svartpeppar
  • 1,25 dl riven ost Typ cheddarost eller liknande

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 175 grader.
  • Dela paprikorna på hälften, från rot till topp och ta bort frön och stjälken.
  • Placera paprikorna på en plåt med insidan uppåt. Salta och peppra dem och ställ in i ugnen i 15-20 minuter tills de mjuknat lite.
  • Strimla och stek baconet under tiden i en stekpanna så det blir knaperstekt. Ställ åt sidan så länge.
  • Fördela mozzarellan och hälften av gräslöken i de fyra paprikorna.
  • Knäck ett ägg i varje paprika.
  • Fördela gräslöken, baconet och cheddarosten jämnt över äggen.
  • Ställ in i ugnen igen i cirka 15-20 minuter tills det att äggvitan har stelnat. Gulan får gärna vara lös.
  • Ta ut och servera!