Go Back
+ servings
En ugnsbakad kycklinggratäng i en glasform med två serveringsskedar.
Print
4 av 1 röst

Anns kycklinggratäng

Har du bråttom? Perfekt middag allt-i-ett och bara 6 ingredienser
Förberedelser20 minuter
Active Time30 minuter
Total tid50 minuter
Måltid: Gratänger, Kycklingrecept, Lättlagat, Middagstips
Kök: Skandinaviskt
Keyword: enkelt recept med kyckling, recept med grillad kyckling
Yield: 4 portioner
Author: Alinmyr

Materials

  • 1 st hel färdiggrillad kyckling
  • 7 dl crème fraiche
  • 2 msk dijonsenap
  • 2 msk soja till exempel tamarisoja
  • 2 msk grönpeppar
  • 1 st blomkålshuvud

Instruktioner

  • Skär eller riv blomkålen i mindre bitar.
  • Bena ur kycklingen och dela i mindre bitar.
  • Krossa eller hacka grönpeppar (torkad eller inlagd).
  • Lägg peppar, senap och soja i en kastrull.
  • Värm något och blanda i crème fraiche.
  • Låt det värmas men inte koka.
  • Lägg i blomkålshacket i botten i en oljad form.
  • Fortsätt med kycklingen.
    En ugnsform med strimlad kyckling och vitkål i lager.
  • Och toppa med såsen.
    En ugnsform med kycklinggratäng täckt av en krämig sås.
  • In i ugnen 175 gr ca 20-30 min tills du fått den färg du önskar.
  • Servera med valfri sallad.

Anteckning

Tips på fräsch sallad
Ruccola, granatäpple, röd lök och gurka.