Go Back
+ servings
En skål med köttgryta som innehåller kött, grönsaker och svamp.
Print
2,77 av 13 röster

Biff med bambuskott och champinjoner

Förberedelser20 minuter
Active Time1 timme
Total tid1 timme 20 minuter
Måltid: Grytor, Kött, Lättlagat
Yield: 6
Author: Lari Salminen

Materials

  • 1 kg Lövbiff
  • 200 g Morot
  • 200 g Rödlök
  • 140 g Bambuskott
  • 140 g Vattenkastanjer
  • 5 st Stora färska champinjoner
  • 2 l Vatten
  • 1 dl Tamarisoja
  • 5 msk Äppelcidervinäger
  • 3 msk Kalvfond
  • 1 msk Torkad dragon
  • 1 tsk Vitlökspulver
  • 1 tsk Ingefära (malen)
  • 2 msk Tomatpuré
  • 1 tsk Sambal oelek
  • Olja/smör till stekning
  • Arrowrot till redning

Instruktioner

  • Strimla lövbiffen i cirka 2 cm breda strimlor.
  • Bryn köttet i omgångar i en het stekpanna, salta och peppra. Lägg över köttet i en kastrull.
  • Häll på vatten så det täcker köttet, soja, fond, vinäger och tomatpuré. Koka upp och låt puttra 20-30 minuter.
  • Strimla under tiden moroten och skär löken i grövre bitar. Lägg i samtliga övriga ingredienser (utom arrowrot) i grytan och fyll på med vatten precis i nivå med innehållet. Låt puttra tills det att köttet är tillräckligt mört.
  • Blanda arrowrot i lite kallt vatten och rör ner i grytan under omrörning tills du har rätt konsistens. Ta inte för mycket på en gång, utan ta lite i taget tills du har en simmig gryta. Smaka av med salt, peppar och kanske lite vinäger till om du vill.
  • Servera med stekta grönsaker eller blomkålsris.