Go Back
+ servings
En skål med blåbärspannacotta toppad med grädde och mynta på en tallrik.
Print
4,75 av 4 röster

Birgitta Höglunds blåbärspannacotta

Förberedelser10 minuter
Active Time10 minuter
Total tid20 minuter
Måltid: Efterrätter, Sötsaker
Yield: 4
Author: Lari Salminen

Materials

  • 2 dl blåbär
  • 1 msk pressad citron
  • 3 dl Grädde
  • 2 st gelatinblad
  • 1 msk sötning
  • 0,5 krm vaniljpulver

Instruktioner

  • Börja med att blötlägga gelatinbladen i kallt vatten.
  • Koka upp blåbären och tillsätt citronsaften, låt koka en halv minut ungefär.
  • Mixa bären med en stavmixer och sila bort kärnorna genom en nätsil.
  • Koka upp grädden, ta bort kastrullen från plattan och låt grädden svalna lite. Blanda i sötning och vaniljpulver.
  • Krama ur gelatinbladen och rör ner dem i den varma grädden och blanda sedan ner blåbärspurén.
  • Häll upp i portionsskålar och ställ i kylen ett par timmar så de får stelna.
  • Servera med lite vispad grädde och några färska bär på toppen.