Go Back
Skriv ut
Recipe Image
–
+
servings
Smaller
Normal
Larger
Print
4,75
av
4
röster
Birgitta Höglunds blåbärspannacotta
Förberedelser
10
minuter
minuter
Active Time
10
minuter
minuter
Total tid
20
minuter
minuter
Måltid:
Efterrätter, Sötsaker
Yield:
4
Author:
Lari Salminen
Materials
2
dl
blåbär
1
msk
pressad citron
3
dl
Grädde
2
st
gelatinblad
1
msk
sötning
0,5
krm
vaniljpulver
Instruktioner
Börja med att blötlägga gelatinbladen i kallt vatten.
Koka upp blåbären och tillsätt citronsaften, låt koka en halv minut ungefär.
Mixa bären med en stavmixer och sila bort kärnorna genom en nätsil.
Koka upp grädden, ta bort kastrullen från plattan och låt grädden svalna lite. Blanda i sötning och vaniljpulver.
Krama ur gelatinbladen och rör ner dem i den varma grädden och blanda sedan ner blåbärspurén.
Häll upp i portionsskålar och ställ i kylen ett par timmar så de får stelna.
Servera med lite vispad grädde och några färska bär på toppen.