Go Back
+ servings
En hög av blomkålstortillas med koriander på en tallrik.
Print
5 av 1 röst

Blomkålstortillas

Förberedelser15 minuter
Active Time15 minuter
Total tid30 minuter
Måltid: Buffé/plockmat, Tillbehör, Vegetariskt
Yield: 3
Author: Lari Salminen

Materials

  • 0,75 st blomkålshuvud
  • 0,5 tsk salt
  • 2 msk pressad lime
  • 0,5 dl färsk koriander, hackad
  • 2 st ägg

Instruktioner

  • Dela ner blomkålen i mindre bitar och kör i en matberedare tills det att du har ett fint blomkålsris. Det skall bli ungefär 5 dl när det är malet.
  • Lägg blomkålen på en tallrik och lägg plastfolie över. Micra i 2 minuter på full effekt.
  • Ta ut blomkålen och pressa ur så mycket vatten du bara kan, Använd gärna en ren handduk som i filmen, det blir lättare att få ur vätskan då. Häll upp i en skål.
  • Blanda ner de övriga ingredienserna och blanda ihop till en jämn och fin deg.
  • Klicka ut sex lika stora portioner på ett bakplåtspapper och platta ut dem så platt du bara kan till runda fina tortillas.
  • Ställ in i ugnen på 190 grader i 10 minuter.
  • Ta ut dem och vänd på dem och grädda i ytterligare 7 minuter.
  • Sen är det bara att äta.

Video