Broccoli och ädelostpaj
Ett LCHF-recept på en otroligt enkel och god broccoli- och ädelostpaj. Perfekt för dig som äter keto eller lchf. Är dessutom helt glutenfri.
Förberedelser25 minuter minuter
Active Time30 minuter minuter
Total tid55 minuter minuter
Måltid: Buffé/plockmat, Paj
Yield: 5
Author: Lari Salminen
Pajskal
- 2 dl Mandelmjöl
- 0,5 dl Kokosmjöl
- 1 msk Fiberhusk
- 50 g Smör
- 1 ägg
- 0,5 dl Vatten
- 1 krm salt
Fyllning
- 200 g Broccoli
- 150 g Ädelost
- 75 g Purjolök
- 4 st ägg
- 2 dl Grädde
- Salt och peppar
Pajskal
Blanda alla de torra ingredienserna i en matberedare.
Gör tärningar av smöret och kör ihop det i matberedaren tillsammans med de torra ingredienserna.
Tillsätt ägget och vattnet och kör det hela tills du har en pajdeg.
Tryck ut degen så tunt du bara kan i en springform eller pajform. Se till att du får en kant med. Ställ formen i kylen i 30 minuter.
Nagga botten med en gaffel och grädda botten 10 minuter i 175 grader.
Ta ut och låt svalna lite.
Fyllningen
Ansa och strimla purjolöken.
Skär ner broccolin i lite mindre buketter/bitar.
Fräs i lite smör och salta och peppra.
Blanda ägg, grädde och smula ner ädelosten i äggblandningen.
Salta och peppra lite.
Häll grönsakerna i pajskalet och slå på äggblandningen och fördela allt jämnt.
Ställ in i ugnen på 200 grader och grädda i cirka 30 minuter tills allt har satt sig och pajen fått fin färg.
Ta ut och servera med lite sallad.