Go Back
+ servings
En skiva grönsaksquiche med ost på en metallplåt, med en annan quiche i bakgrunden.
Print
4,37 av 11 röster

Broccoli och ädelostpaj

Ett LCHF-recept på en otroligt enkel och god broccoli- och ädelostpaj. Perfekt för dig som äter keto eller lchf. Är dessutom helt glutenfri.
Förberedelser25 minuter
Active Time30 minuter
Total tid55 minuter
Måltid: Buffé/plockmat, Paj
Yield: 5
Author: Lari Salminen

Materials

Pajskal

  • 2 dl Mandelmjöl
  • 0,5 dl Kokosmjöl
  • 1 msk Fiberhusk
  • 50 g Smör
  • 1 ägg
  • 0,5 dl Vatten
  • 1 krm salt

Fyllning

  • 200 g Broccoli
  • 150 g Ädelost
  • 75 g Purjolök
  • 4 st ägg
  • 2 dl Grädde
  • Salt och peppar

Instruktioner

Pajskal

  • Blanda alla de torra ingredienserna i en matberedare.
  • Gör tärningar av smöret och kör ihop det i matberedaren tillsammans med de torra ingredienserna.
  • Tillsätt ägget och vattnet och kör det hela tills du har en pajdeg.
  • Tryck ut degen så tunt du bara kan i en springform eller pajform. Se till att du får en kant med. Ställ formen i kylen i 30 minuter.
  • Nagga botten med en gaffel och grädda botten 10 minuter i 175 grader.
  • Ta ut och låt svalna lite.

Fyllningen

  • Ansa och strimla purjolöken. Skär ner broccolin i lite mindre buketter/bitar. Fräs i lite smör och salta och peppra.
  • Blanda ägg, grädde och smula ner ädelosten i äggblandningen. Salta och peppra lite.
  • Häll grönsakerna i pajskalet och slå på äggblandningen och fördela allt jämnt.
  • Ställ in i ugnen på 200 grader och grädda i cirka 30 minuter tills allt har satt sig och pajen fått fin färg.
  • Ta ut och servera med lite sallad.