Cillas krämiga svampsoppa
Cillas krämiga svampsoppa är en underbar svampsoppa som du kan variera lite hur du vill. Serveras med knaperstekt bacon och parmesanchips.
Förberedelser10 minuter minuter
Active Time30 minuter minuter
Total tid40 minuter minuter
Måltid: Lättlagat, Lunch, Middagstips, Soppa
Yield: 4
Author: Lari Salminen
- 400 g Färsk svamp
- 2 st Schalottenlökar
- 1 st Vitlöksklyfta
- 1 tsk salt
- 1 krm nymalen svartpeppar
- Färsk chili, efter önskad hetta.
- 1 st Svampbuljongtärning
- 1 st Kycklingbuljongtärning
- 1 tsk Timjan, torkad
- 3 dl Vitt vin
- 8 dl Vatten, kokande
- 3 dl Grädde
Till servering
- 1 st Paket bacon
- 2 dl Parmesanost
Svampsoppan
Ansa och hacka svampen. Spara några hela fina svampar till garnering.
Hacka lök och vitlök och fräs i en kastrull med smör och den hackade svampen. Salta och peppra.
Lägg i buljongtärningarna, häll i vinet och det kokande vattnet. Låt småputtra på medelvärme i ca 20 min.
Tag av kastrullen från plattan. Mixa soppan med en stavmixer men inte så den blir allt för slät.
Tillsätt grädden och koka upp på nytt. Smaka av med mer salt och peppar om det behövs.
Parmesanchips
Riv parmesanosten på grova sidan. Har du finriven redan så funkar det med.
Lägg osten i små högar på en plåt med bakplåtspapper. Sätt in i ugnen, 200 grader i ugnen till de blivit gyllenbruna.
Ta ut och låt dom rinna av på lite hushållspapper.
Knaperstekt bacon
Skär upp baconet i lagom stora bitar och knaperstek i lite smör.
Ta upp baconet och lägg det på en bit hushållspapper så det för rinna av.
Stek svampen som du sparade till garnering i baconfettet som är kvar i stekpannan.