Go Back
+ servings
En tallrik med grillade grönsaker och mandlar, inklusive lök och vitlök.
Print
Inga röster än

Fänkålsgratäng

Ett enkelt och gott recept på fänkålsgratäng som passar till det mesta egentligen. Ett jättebra alternativ som tillbehör inom LCHF.
Förberedelser10 minuter
Active Time25 minuter
Total tid35 minuter
Måltid: Gratänger, Lättlagat, Tillbehör, Vegetariskt
Yield: 4
Author: Amonazon

Materials

  • 2 st fänkål
  • 1 tsk salt
  • 5 dl vatten
  • 1 st citron, saft och zest
  • 2 msk olivolja
  • 1 st nypa salt
  • 1 st nypa vitpeppar
  • 1 dl riven parmesan
  • 1 st grabbnäve mandelspån

Instruktioner

  • Skär fänkålen i bitar, spar ev, lite fänkålsdill till garnering.
  • Koka fänkålsbitarna i vatten, salt och saft från citronen i 5 minuter.
  • Lägg den avrunna fänkålen i en form med olivolja, salt, peppar, riven parmesan, zest från citronen och mandelspån.
  • Kör i ugn på 225 grader i 20 minuter.