Go Back
+ servings
En tallrik med färsbiffar, broccoli, tomater och kryddor på en vit tallrik.
Print
4,17 av 6 röster

Färsbiffar med fetaost och oliver

Dessa färsbiffar med fetaost och oliver är helt underbart goda och saftiga färsbiffar. Ett härligt köttfärsrecept som passar de flesta som äter kött.
Förberedelser15 minuter
Active Time20 minuter
Total tid35 minuter
Måltid: Kött, Köttfärsrecept, Lättlagat, Lunch, Middagstips
Yield: 6
Author: Lari Salminen

Materials

  • 800 g Köttfärs
  • 150 g Oliver (urkärnade)
  • 200 g Fetaost
  • 50 g Lök (hackad)
  • 15 g Vitlök (hackad)
  • 2 st ägg
  • 1 dl Grädde
  • 4 msk Pofiber
  • 1 msk Oregano (Torkad)
  • 1 tsk salt
  • 2 msk Grönsaksfond (koncentrerad)
  • 2 krm Svartpeppar (malen)
  • 1 msk Sambal oelek

Instruktioner

  • Skär ner fetaosten i tärningar, cirka 1x1 cm och hacka oliverna lätt.
  • Blanda ihop alla ingredienserna i en bunke eller med en köksassistent och låt stå 10-20 minuter.
  • Stek biffar i den storlek som du själv önskar. Stek så att de får vacker färg på båda sidor. Har de inte stekt igenom helt, ställ in dem i ugnen på 150 grader en stund.
  • Servera direkt med lite goda tillbehör.