Go Back
+ servings
En glasburk med hemgjord färskost och två bröd med frön på ett vitt bord.
Print
4,60 av 5 röster

Färskost

Förberedelser10 minuter
Total tid10 minuter
Måltid: Tillbehör
Yield: 1
Author: Lowcarbvarjedag

Materials

  • 1 l Filmjölk
  • 3 dl Gräddfil

Smaksättning

  • 1 st Vitlöksklyfta
  • 2 msk Hackad persilja

Instruktioner

  • Värm filmjölk och gräddfil i en kastrull på svag värme till 50-55 grader. Rör hela tiden.
  • Lägg en tunn handduk I ett durkslag och ställ i en stor gryta eller skål. Här i filmjölksblandningen och ställ kallt i minst 12 timmar.
    Kastrull med hemgjord färskost täckt av en röd och vit duk på en vit yta.
  • Häll över osten i en bunke och blanda med smaksättningen. Häll sedan över I en glasburk och förvara I kylen.