Go Back
+ servings
En gratäng med grönsaker, ost och en gyllenbrun yta i en vit ugnsform.
Print
5 av 1 röst

Fetaostgratinerad falukorv

Ett superenkelt och jättegott recept på fetaostgratinerad falukorv som du svänger ihop på kort tid. Sen sköter den sig i ugnen. God lchfmat.
Förberedelser15 minuter
Active Time30 minuter
Total tid45 minuter
Måltid: Korv, Lättlagat, Lunch, Middagstips
Yield: 4
Author: Lari Salminen

Materials

  • 550 g Falukorv
  • 4 dl Grädde
  • 50 g Rödlök (hackad)
  • 200 g Fetaost (smulad)
  • 6 st Soltorkade tomater (hackade)
  • 1 Vitlöksklyfta (hackad/riven/pressad)
  • 20 st Oliver (grovhackade)
  • 2 msk Färsk hackad basilika
  • Svartpeppar
  • Örtsalt

Instruktioner

  • Sätt ugnen på 180 grader.
  • Dela falukorven på mitten på längden, och skiva sedan upp de i 5 mm tjocka skivor, så du har halvmånar. Lägg de i en ugnsfast form.
  • Blanda ihop övriga ingredienser. Smaka av med lite örtsalt och peppar. Var försiktigt med saltet då både fetaosten och oliverna är rätt salta. Häll blandningen över korven.
  • Ställ in i ugnen och gratinera i cirka 30-40 minuter.
  • Servera med t ex broccolimos.
    Tallrik med gräddig kycklingrätt, skivor av kyckling och grön puré på en blå tallrik.