Fetaostgratinerad falukorv
Ett superenkelt och jättegott recept på fetaostgratinerad falukorv som du svänger ihop på kort tid. Sen sköter den sig i ugnen. God lchfmat.
Förberedelser15 minuter minuter
Active Time30 minuter minuter
Total tid45 minuter minuter
Måltid: Korv, Lättlagat, Lunch, Middagstips
Yield: 4
Author: Lari Salminen
- 550 g Falukorv
- 4 dl Grädde
- 50 g Rödlök (hackad)
- 200 g Fetaost (smulad)
- 6 st Soltorkade tomater (hackade)
- 1 Vitlöksklyfta (hackad/riven/pressad)
- 20 st Oliver (grovhackade)
- 2 msk Färsk hackad basilika
- Svartpeppar
- Örtsalt
Sätt ugnen på 180 grader.
Dela falukorven på mitten på längden, och skiva sedan upp de i 5 mm tjocka skivor, så du har halvmånar.
Lägg de i en ugnsfast form.
Blanda ihop övriga ingredienser. Smaka av med lite örtsalt och peppar. Var försiktigt med saltet då både fetaosten och oliverna är rätt salta.
Häll blandningen över korven.
Ställ in i ugnen och gratinera i cirka 30-40 minuter.
Servera med t ex broccolimos.