Fläskfilé i ört- och dijonsås
Fläskfilé i ört- och dijonsås är ett fläskfilérecept som är riktigt gott, lättlagat och lite smålyxigt. Passar bra som middagstips för hela familjen.
Förberedelser15 minuter minuter
Active Time20 minuter minuter
Total tid35 minuter minuter
Måltid: Grytor, Kött, Lättlagat, Lunch, Middagstips
Yield: 4
Author: Lari Salminen
- 600 g Fläskfilé
- 100 g Färska champinjoner
- 1 Gul lök
- 2 dl Grädde
- 2 dl Rysk yoghurt
- 2-3 tsk dijonssenap
- 2 msk Hackad gräslök
- 2 msk Hackad bladpersilja
- 0,5 tsk Torkad timjan
- 0,5 msk Torkad dragon
- 3 tsk Pressad citron
- Salt & peppar
- Smör till stekning
Putsa köttet och skär det i ca. 1,5 cm tjocka skivor. Använder du benfri kotlett så kan du köra strimlor som är den tjockleken.
Skiva champinjoner, hacka lök, hacka gräslök och persilja.
Salta och peppra köttet och stek i smör tills köttet är gyllenbrunt, ta upp köttet och lägg på en tallrik vid sidan
Fräs löken i samma panna (ha i lite mer smör).
Slå på grädde, yoghurt, dijonsenap och citronsaft och tillsätt sedan örterna och vänd ner det stekta köttet. Låt puttra en stund.
Smaka av med salt och peppar samt ev. mer dijonsenap och citronsaft.
Servera direkt ur stekpannan/grytan eller lägg upp på ett fint serveringsfat.