Go Back
+ servings
En skål med svamp- och kycklinggryta toppad med färsk persilja.
Print
4 av 12 röster

Fläskfilé i pepparsås och skogschampinjoner

Ett superenkelt och gott recept på fläskfilé i pepparsås med lite härliga skogschampinjoner till. En lättlagad lyxmiddag perfekt för dig som äter lchf.
Förberedelser15 minuter
Active Time20 minuter
Total tid35 minuter
Måltid: Kött, Lättlagat
Yield: 4
Calories: 829kcal
Author: Lari Salminen

Materials

  • 1 Fläskfilé
  • 0,5 Gul lök (hackad)
  • 2 dl Smetana
  • 2 dl Grädde
  • 1 msk Kalvfond
  • 1 tsk Tamarisoja
  • 200 g Skogschampinjoner (delade i bitar)
  • 3 tsk Five peppers
  • salt

Förslag på tillbehör

  • Persiljeslungad morot och zucchini
  • Långbakad kål

Instruktioner

  • Putsa och skiva upp fläskfilén. Salta och peppra lite och bryn köttet i lite smör. Lägg åt sidan så länge.
  • Stek skogschampinjonerna i smör så de får vacker färg. Lägg de åt sidan med.

Såsen

  • Fräs löken i lite smör. Tillsätt pepparn och låt den fräsa med lite. På det sättet får du fram smakerna i pepparn mer.
  • Slå på smetana, grädde, kalvfond och soja. Låt småputtra i 5-10 minuter.
  • Tillsätt köttet och svampen i såsen och blanda ihop.
  • Toppa med lite hackad bladpersilja och servera!

Nutrition

Calories: 829kcal | Kolhydrater: 7g | Protein: 98g | Fett: 44g | Fiber: 1g