Fläskfilé i pepparsås och skogschampinjoner
Ett superenkelt och gott recept på fläskfilé i pepparsås med lite härliga skogschampinjoner till. En lättlagad lyxmiddag perfekt för dig som äter lchf.
Förberedelser15 minuter minuter
Active Time20 minuter minuter
Total tid35 minuter minuter
Yield: 4
Calories: 829kcal
Author: Lari Salminen
- 1 Fläskfilé
- 0,5 Gul lök (hackad)
- 2 dl Smetana
- 2 dl Grädde
- 1 msk Kalvfond
- 1 tsk Tamarisoja
- 200 g Skogschampinjoner (delade i bitar)
- 3 tsk Five peppers
- salt
Förslag på tillbehör
- Persiljeslungad morot och zucchini
- Långbakad kål
Såsen
Fräs löken i lite smör. Tillsätt pepparn och låt den fräsa med lite. På det sättet får du fram smakerna i pepparn mer.
Slå på smetana, grädde, kalvfond och soja.
Låt småputtra i 5-10 minuter.
Tillsätt köttet och svampen i såsen och blanda ihop.
Toppa med lite hackad bladpersilja och servera!
Calories: 829kcal | Kolhydrater: 7g | Protein: 98g | Fett: 44g | Fiber: 1g