Börja med att skölja av fläsklägget i kallt vatten.
Lägg det sedan i en större kastrull/gryta där fläsklägget får bra med plats.
Fyll på så mycket kallt vatten så du täcker fläsklägget helt.
Börja med att koka endast fläsklägget med vatten.
Medans det kokar så kan du börja att skala morötterna och den gula löken och grovhacka dessa.
Jag skär bara löken på 4 och de större morötterna i 3-4 delar, är morötterna jätte grova så skär jag dem även på mitten.
(valfritt)
Nu tar du fram en "finare" sil, dvs en med små hål eller bara en större sked för nu ska du ta bort det "smutsiga" skummet som bildats i kastrullen med det kokande fläsklägget.
Det ska du sila bort tills du ser att det inte bildas något mer skum.
Nu kan du lägga ner de hackade morötterna, löken och kryddor.
OBS!
Fläsklägget ska hela tiden ligga under vatten.
Så när du ser att vattnet dunstat så fyll bara på med kallt vatten tills du täcker fläsklägget.
Det kan vara så att det behöver göras tex ca3-4 ggr under dessa timmar.
Du bör även vända på fläsklägget ca3-4 ggr under denna tid så det inte fastnar i botten.
-
När du har kokat klart ditt fläsklägg så tar du upp köttbiten och lägg den i en form med kanter eller plåt och börjar dra bort köttet från ben och fett.
Klart att servera, häll gärna över lite sky från kastrullen du kokat i över köttet.